Rumble in Rhodos(RIR) er en relativt fersk stjerne på den norske bandhimmelen, etter at de ble zoom vinnere for ett år siden har den energiske gjengen ikke sett seg tilbake. At bandet kun har spilt sammen i ett par år kan ikke spores på plata. "Own me like the city" både ser, lukter og høres gjennomprodusert ut.

RIR har visst muskler både på By:larm og Quart med fantastisk energi på scenen, denne energien har de klart å overføre til plata. Har du ikke sett dem live, bør du benytte første mulighet, bandet legger snart ut på norgesturne.

RIR har blitt sammenlignet med norske hardcorehelter som Amulet og Jr Ewing, men har så mye mer å by på en sine mer ensporede brødre. Låtene bygges opp med parløpene gitarer, oppbakket av stødige trommer, mens vokalist Thomas Bratlie skriker i vei, med det som må være Norges mest forfriskende vokal. RIR leverer på sin første fullengder, en rekke låter med hitpotensial. ”Count your footsteps”, ”Open nerves” og ”Come out clean” er alle knallsterke låter. På de to siste sporene roes det hele ned og plata viser en mer melodiøs side. Siste låta ”Art of failure” er akkurat passe pompøs og ett flott punktum, på årets til nå beste rockeskive.

Tilegner du deg denne plata får du ett helhetlig produkt med mange sterke låter. ”Own me like the city”, er ei skive som passer både til lørdagskvelden og i øretelefonene dine. På en bilstereo kan plata føre til kraftige fartsbøter, men har du rå så kan det være verdt det.

8/10