Ronny Pøbel, aka Samfunnshater #1 er igjen ute og forbanner det aller meste. ”Raseri”, som den nye skiva så treffende heter, fortsetter der første skiva; ”Føkk Døkk” slutta. Vi snakker ektefølt punkrock rett fra levra, eller det som er igjen av den. For er det noe Ronny gjerne proklamerer så er det sitt lidenskapelige forhold til alkohol. Jeg får litt sånn soulmates-feeling av det rett og slett. De forstår hverandre fullt ut på godt og vondt, han og flaska. Men selv om Ronny liker å drekka er det fremdeles mange ting han hater også, heldigvis. For Ronny Pøbel uten knyttneveslag mot det bestående blir jo ikke helt det samme.

Produksjonen på ”Raseri” er bedre enn forgjengern. Det låter fremdeles rølp og faenskap, men mere kompakt. Låtene virker også en smule mer gjennomarbeida. Til tider er dette vel og bra, men de mister noe av den ad-hoc effekten som ”Føkk Døkk” var så raus på. Det var enda mer momentant. Enda mer forbannelse som skulle ut.
Uansett er ”Raseri” en jevnere og bedre skive sånn profesjonellt sett. De catchy refrenga er i høyeste grad til stede og stemninga står til tider i taket. Låter som ”Flå deg ned til fingertuppa”, ”Frekke Faen” og ”Smekk” er alle bekreftelser på at Ronny Pøbel har en soleklar plass i første demonstrasjonsrekke.

Ronny Pøbel blir på en merkelig måte en nødvendig motvekt til det meste annet her til lands. Både den ærlige formidlinga og ikke minst det faktum at han synger på norsk er mangelvare på det hjemlige markedet. Breialt akkopagnert av et punkband med sans for boogie er dette ganske enkelt en feit partyskive. Så når du våkner opp om morran med tømmermenn og en fylleangst fra helvete, så er det bare å sette på ”Raseri”. For Ronny Pøbel og gjengen har garantert hatt det værre enn deg!

7/10


Pøbelspace