Denne gruppa har en smule lik historie som Lukerstar. Et Oslo-basert band som har holdt på noen år, gjort noen konserter, men først nå får massiv oppmerksomhet gjennom en strålende plate. Maribel består av Pål Espen Kapelrud, Lewi Bekkesletten, Kjetil Tangen og Liv-Inger Engevik. De spiller herlig shogaze/pop/rock og ble vel for første gang ordentlig lagt merke til med live opptredener på Øya og ByLarm i 2007. Debutskiva står endelig på dørterskelen, og er produsert av bandet selv, samt Emil Nikolaisen(Serena-Maneesh) og Bjarne Stensli (Harrys Gym).

Man kan ikke unngå å legge merke til den åpenbare sammenlikningen med andre shoegaze band som My Bloody Valentine, men Maribel har noe friskere over seg soundmessig, og musikken er like mye inspirert av skitten garasjerock. Gitarlydene er mange og støyete, og singelen ”Taste The Trash” er en umiddelbar klassiker blant de totalt ti sporene. Det gode førsteinntrykket fortsetter på ”Ecstatic”, en låt som stinker The Stooges lang vei, men det er råfett. Spesielt fint er det når låtskriver og vokalist Pål korer med bassist Liv-Inger.

Plata er rett og slett grusomt bra produsert. Sang på sang passerer rett over 3 minutter, og inneholder lag på lag med herlig musikk. Det drømmende lydbildet trekker lytteren inn, og plata bygger seg selv opp perfekt. Kvalitetslåter er det plenty av, og den beste lytteropplevelsen får man gjennom å bare la den gå ustanselig i spilleren i bakgrunnen. Gjerne akkompagnert med en deilig halvliter vårsola. Maribel har laget en imponerende debut og kommer garantert på en festival eller to i løpet av sommeren.

8/10

Maribel kan også oppleves live i nærmeste fremtid, de spiller opp til en garantert forrykende konsert på John Dee 9.mai.Hør Maribel på Myspace