Herlig skittent og tidløst skranglete er bare en av mange beskrivelser man kan sette på Le Corbeaus andre utgivelse, Evening Chill/Montréal Of The Mind, der den fosser fremover i sin elegante blanding av shoegazing og noiserock, med referanser til både Sonic Youth og Serena-Maneesh. Sistnevnte ligger det også en god grunn for å nevne, i og med at spydspissen i Le Corbeau, gitarist Øystein Sandsdalen, også er med i det bandet. Men utover det er ikke likhetene så altfor store.

For det er en klar, om enn temmelig dyster, lyd som blir servert på platen, der de fleste av utgivelsens åtte spor er instrumentale. Og når det først kommer litt vokal, ja da er den på fransk, og sannsynligvis gjenspeiler den tilbake til tiden Øystein Sandsdalen oppholdt seg i den fransktalende, kanadiske byen Montréal. Det samme gjelder nok også for låttitlene, der flere heter noe på fransk, blant annet platens absolutte høydepunkt; den ultraskitne, ekstremt sterke og nærmest utrolig nok, meget fengende L’innocence Revient Encore/Rêve D’ivresse.

Tar man også med de to akustiske numrene Hypernoir og Hibou, som begge utstråler en følelsesladet sårbarhet, dog på helt forskjellige måter, der den ene er skjørheten selv mens den andre balanserer sårbarheten på en mer skranglete måte, samt den mer dronete og energiske åpningsmelodien Evening Chill/Montréal Of The Mind, ja da har man fått med seg det beste av hva man finner på Evening Chill/Montréal Of The Mind.

7/10


Le Corbeau på myspace