Etter et glimrende comeback med albumet Warpaint i 2008, gir The Black Crowes nå, 20 år etter debuten og klassikeren Shake Your Money Maker, ut sitt åttende studioalbum. På Before The Frost... har bandet gått nye veier. Denne gangen inviterte de fans til å overvære innspillingen. I tillegg følger det med en nedlastingskode slik at trofaste The Black Crowes-entusiaster kan få med seg plata Until The Freeze også.

Bandets nye ideer er godt gjennomtenkt og helt strålende gjennomført. Before The Frost... inneholder solide låter som er innspilt med en råhet bandet ikke har klart å gjenskape optimalt siden debuten. Her finner vi de klassiske countryblues-låtene slik vi kjenner The Black Crowes fra tidligere, men også fantastiske ballader, som for eksempel fenomenale Appaloosa. Som om ikke det var nok, briljerer bandet med en tilnærming til diskorock-sjangeren i I Ain´t Hiding. Chris Robinsons vokal er noe av det beste jeg har hørt på lang tid. Det er en fryd å høre. Og brutter´n Rich spiller steintøff og følsom gitar.

Med publikum til stede under innspillingsprosessen, makter bandet på denne plata å skape et helt unikt lydbilde og en nerve i fremføringen som gir deg frysninger fra nakken, langs hele ryggraden og ut til både armer, bein, fingre og tær. Jeg er helt målløs av den kapasiteten bandet besitter og viser på denne plata. I fremste rekke er vokalist Robinson. For en mann!

Det er så mange høydepunkter på Before The Frost... at det ikke er noe poeng i å ramse dem opp. Det er bare å skaffe seg plata med en gang. Jeg kan ikke vente til å få lyttet til Until The Freeze. For hvis den er av samme kvalitet, ja, da er det ingen tvil om at The Black Crowes ikke bare er tilbake, men at de også befester sin posisjon som en av verdens fremste eksportører for en bluesorientert rock - med cowboyhatt.

9/10

The Black Crowes på My Space