Ov Hell er et nytt sammensatt konsept med Shagrath (Dimmu Borgir) og King (God seed) i spissen. De har slått sine sataniske krefter sammen for å gi deg som metal-fan nok en blasfemisk, stygg og brutal opplevelse. Med seg på innspillinga har de Frost, Teloch og Ice Dale. Kall det satans supergruppe, kall det a-laget fra helvete, uansett, disse gutta kan sakene sine.

Det blasfemiske aspektet kommer selvsagt godt frem i musikken, men også coverarten preges heftig. Det er mye opp-ned-Jesus, Jesus som sprettert, stash som brenner og lange spikes. Det er liksom ikke no tvil. 8 låter med pur forbanna black metal, Norge anno 2010.

Første låta ut; "Devil's Harlot" klinker til med en gang. Rett på illsint ekstremspeed og masse vreng. Snerring fra halsen og hardbarka utstråling. Låter det noe særlig da? Ja, det gjør faktisk det. Stemninga er på plass. Det låter gammalt bare i en ny og fetere forpakning. Eller gammalt og gammalt, det har bra stemning over seg, og det har jo mye gammal black metal også. Produksjonsmessig låter det selvsagt ikke gammalt. Oversiktlig og kald, klar lyd. Jeg tenker Immortal.

"The Underworld regime" dundrer av gårde og de fleste låtene har i det minste partier som er vel verdt å sjekke ut. Ikke noe å si på kvaliteten. Det blir for mye mumbo-jumbo i for og etterkant av alle låtene, men det musikalske funker fett. En helhetlig og god skive som holder flere ganger.

Blir spennende å se om det blir noe live-spilling fremover, og hvem som evt kommer til å spille for jeg tviler sterkt på at denne sammensetninga blir å se på en scene snart. Men det hadde vært heftig det. For det er liten tvil om at de gamle er eldst og at Ov Hell er en gjeng ringrever som veit å diske opp solid black metal.
Ov Hell på Myspace