Abscess albumdebuterte i -95 med skiva "Urine Junkies". Den gang dreide det seg om møkkete death metal, denne gang derimot dreier det seg om.... yes, møkkete death metal. Du kaller ikke bandet ditt "Abscess" og spiller pop, sånn er det bare. Men er det andre forskjeller å spore på disse 15 åra spør du kanskje? Vel..nei, egentlig så er det ikke det.

Chris Reifert (Death, Autopsy) & Co ser ingen grunn til å endre sitt musikalske uttrykk i tråd med tidens tann. Og det behøver man selvsagt heller ikke gjøre. Mye feit death metal fra 90-tallet, ingen tvil. Abscess derimot har liksom aldri nådd helt opp. Den nye skiva; "Dawn Of Inhumanity" fortsetter greit med det. De lirer ekte old-school death metal, the american way, men dessverre med manko på eget sound og sterke låter. Det blir mye vilje og lite innhold.

For det er overbevisende nok. Det virker som om de mener det noe jævlig det de driver med. Morbid growling, drøye gitarsoloer, genrell stygghet, ja alt er der. Allikevel blir det aldri interessant nok. Den ene låta forsvinner etter den andre og det er ikke no spy eller blod igjen etter'em.

De blander inn både grindcore, doom og det som verre (les bedre) er. De toucher innom stemningsfulle partier nå og da, men majoriteten av plata er for anonym. Det blir for likt alt mulig annet. En produksjon som bringer fram nostalgien er vel og bra, men låtene gutter, LÅTENE! De må rett og slett engasjere mer.
Abscess på Myspace