Et av dagens tøffeste hardcore/punkeband kommer fra Toronto, Canada og kaller seg Cancer Bats. To heftige studioalbum har det blitt før nå nr tre; "Bears, Mayors, Scraps and Bones" ble "unleashed". En solid utfordring og skulle matche de to foregående skivene, men Cancer Bats er en lystig gjeng som ikke tar problemene på forskudd. Og resultatet? Joda, det holder mål.

"Bears, Mayors, Scraps and Bones" er en bråkete og intens opplevelse. Ca tre kvarter med skrik, fuzz og hardtslående rytmer, digg for oss som liker sånt. Etter første gjennomhøring er det første som slår meg at "Faen så MYE han synger!" Det er liksom ikke et parti over fem sekunder før vokalen er der igjen. Og i denne stilarten blir det fort litt overkill uten groovy instrumentale partier å hente seg inn på. En annen ting jeg legger merke til er at det ikke er allverdens av fete riff. De stykker det unødvendig mye opp, isteden for å la det drive av gårde. Men som sagt er dette kun etter første gjennomhøring.

For etter flere runder viser selvsagt "Bears, Mayors, Scraps and Bones" seg å være en tilfredsstillende affære. Mine to tidligere bemerkninger står fremdeles ved lag, men det er mye annet som funker. Låta "Trust No One" er en av tinga, en annen er coverversjonen av Beastie Boys' "Sabotage". Rett og slett en gjennomført vellykka coverlåt. Produksjonen låter også presis som den skal. Tung, seig og aggressiv.

Er du fan av band som The Bronx, Outcry Collective, The Gallows, og The Plight, da har du trolig allerede hørt om og lært deg å digge Cancer Bats. Skulle det derimot ha lurt seg forbi deg anbefaler jeg på det sterkeste å sjekke det ut sporenstreks. Begynn gjerne med "Bears, Mayors, Scraps and Bones", for da kan du bare glede deg til fortsettelsen.


CancerBats.com
CancerBats på Myspace