Årabrot er et norsk støyrock-band fra Haugesund. Årabrot er oppkalt etter byens søppelplass og en skole for vanskeligstilte som kommunen fant det passende å plassere samme sted. En ganske treffende symbolikk når man ser på det musikalske. Det er uoversiktelig, kvalmende og svært uvennlig. På samme tid er det noe fasinerende og forlokkende. Har du tatt deg tid til å høre ordentlig på en Årabrot-skive skjønner du hva jeg mener.

"Revenge" er bandets fjerde fullengder. Stilen og sounden de har opparbeidet seg underveis er det ikke mange som gjør bedre. Litt fordi det finnes utrolig få som gjør det samme, men mest fordi Årabrot er suverent gode på det. Utradisjonelle låtstrukturer, utflytende noise-partier og null allsangrefrenger. Som du skjønner er ikke dette noe lyttervennlig radiopiss som går ut det ene øret før det har kommet inn. Dette krever noe av deg som lytter. Det utfordrer deg. Litt som å ta en utdannelse.

Og når du er ferdig, når du har mestret oppgaven og skjønt opplegget, da var det verdt alt slitet. (Jeg vet jo egentlig ikke noe om dette for jeg har selvsagt ingen utdannelse, men jeg kan forestille meg.) Og jeg lover deg at Årabrot og "Revenge" er verdt en god del slit. De mestrer å mane frem både uhyggelige og samtidig forlokkende stemninger i sine drøye utsvevende instrumentalpartier. Samtidig har de akkurat passe mengde struktur til at man kan orientere seg. En syltynn kant Årabrot marsjerer stødig på.

Årabrot har sluppet en av årets mest spennende og originale skiver. "Revenge" stiller på sidelinjen av mere tradisjonell metal, men står ikke tilbake for noe. Dynamikk, intensitet og ikke minst stemning står i høysete. Perfekt nå som høsten kommer. På med øreklokkene, ned med lyset og kom deg inn i Årabrots utenkelige univers.

Årabrot på Myspace