Det er ikke bare norsk metal som er verd å skryte av. Også norsk rock fortjener klapp på skuldra, inkludert dem som synger på engelsk. Flere utgivelser den siste tiden beviser at rock og roll i Norge langt fra er død. For selv om Madrugada og Ricochets har plugget ut instrumentene, er det flere lovende band som kan ta over ledertrøya og lede an utviklingen her hjemme.

Et av dem som garantert vil ri i tet, er Tromsø-bandet Vishnu med debutalbumet Outskirts Of Love. Det er produsert av den dyktige duoen Frode Jacobsen og Alex Kloster-Jensen i Malabar studio i Oslo. Begge med fortid fra Madrugada, Kloster-Jensen også fra Ricochets og My Midnight Creeps. Vishnus fremførelser peker da også i retning disse bandene, i hvert fall de to første.

Tromsøværingene vant Zoom i 2005 og ga i 2006 ut EP-en Lost Soul´s Church. Sakte har bandet bygget opp sin image og sitt uttrykk. Outskirts Of Love viser at de har brukt tiden godt. Dette er glimrende rock & roll med tydelige preferanser til nevnte Madrugada og Ricochets, men også til tidligere 16 Horsepower og Gun Club. Vokalist Tor Thomassen har ennå ikke roen og bredden til Sivert Høyem, eller råskapen og energien til Trond Andreassen, men han har potensialet til å komme på høyde med disse vokalistene dersom utviklingen fortsetter. Måten han bruker stemmen sin på er overbevisende. Med et strålende band i ryggen, som spiller stramt og tør å utfordre, resulterer det i et svært så interessant låtmateriale.

Kvaliteten er jevnt over høy. Spesielt åpningssporet End Of Time og låter som You Threw It All Away, Leading You In, Bitter Moon og Slip Inside viser bandets integritet i form og innhold. Blant øvrige spor er det også mye å glede seg over. Vishnu kommer til å begeistre norske (og utenlandske) publikummere med sin gjennomførte musikalske stil. Med litt mer særpreg og større trygghet på egne ferdigheter, kan de fort bli norsk rocks nye mørke hærførere fra nord.

Ingenting i veien for å hylle Dimmu Borgir, og elektrikerne Röyksopp for den saks skyld, men absolutt på tide å slippe applausen løs for norsk rock også. Vishnu som en viktig representant innenfor denne trosretningen.

NB! 5. november er det releaseparty på John Dee i Oslo.

Hør Vishnu på MySpace