Med Spacelord Dave Wyndorf i spissen er Monster Magnet ute med sitt tiende studioalbum. Siden forrige skiva "4-Way Diablo" i 2007 har det vært relativt stille fra Monster-kanten men nå, nå er de altså tilbake. Mandag 8 nov. er de også tilbake på Rockefeller i Oslo for å utbasunere sin blytunge spacerock og er sjefen sjøl i form er det mye som skal til for at dette ikke blir knall.

Siden starten i -90 har Monster Magnet gradvis tuna ned det mest sære og syrete og fremstår i dag som en ganske så kommersiell affære. Space-ekko, tonnevis med klanger og tunge gitarer er fremdeles på plass, men for det gjengse øre er dette materialet mye lettere å gripe fatt i enn for 20 år siden. "Mastermind" begynner bra med låta "Hallucination Bomb". En seig og groovy sak som sitter der den skal. Og det fortsetter bra med "Bored With Sorcery" og "Dig That Hole" før platas kanskje beste låt; "Gods And Punks" tar deg med opp og ut. Det går ikke så fort, men det går godt. Monster Magnet har generelt roa ned aggressiviteten et par hakk, men melodiene funker for det meste utmerket.

"Mastermind" er en svingende og digg skive. Særlig de første låtene treffer der de skal. Etter hvert blir det litt mye gjentagelser og vomfyll, men Dave redder selvsagt inn en god del. Det er ikke bandets beste album, heller ikke nest best, men det holder allikevel bra standard. Hvor lenge de (han) kommer til å holde på er jo ikke godt å vite, men så lenge de ikke leverer tilbake alle effektene de låner av Hawkwind skal det mye til at dette faller helt sammen. Monster Magnet fungerer som et finjustert maskineri. Må bare huske å smøre litt innimellom.

Official
Myspace