Det renner ikke over av blytunge norske rockeband. De finnes uten tvil, men vi har fint plass til flere. Tombstones er ikke noe nytt band, men de er allikevel både norske og blytunge. For litt siden slapp de plata "II" på stilsikre Transubstans Records. Jeg kan ikke si jeg husker volum I, men bandnavnet er velkjent fra flere år tilbake. Godt å se at de har kommet seg under de svenske doom-vingene.

Tombstones leverer seig, kraftfull og groovy rock med tilhørende 70-talls inspirasjon. Sabbath, Blue Cheer og Sleep har nok gått sine runder i Tombstonesresidensen. Og som sine forgjengere er dette både gitarbasert og tidvist melodiøst. Orginaliteten er godt gjemt, men det groover godt for det. Bra produksjon med masse trøkk og trommer gjør at de riffa som ikke når helt opp aldri detter helt sammen. For selv om gutta har god peiling på greiene er det ikke alt som funker like bra. Èn ting er den nærmest selvskrevne likheten i låtene. Jeg ser at det er vanskelig å unngå, men uansett er dette noe som gjør skiva mindre interessant. En annen ting er vokalen. Melodiene som brukes er nærmest kliss like på alle låtene. Ellers funker stemmen til vokalist Bjørn bra sammen med de seige gitarene.

Men det er en del fett her også skjønner du. Foruten et gjennomgående godt driv har de flere riff som holder høy stand. Både "Distorted Visions" og "Realms Of Oblivion" er låter det lukter svovel av. Her viser Tombstones både respekt og fingeren på samme tid. Samtidig viser de at neste utgivelse fort kan bli en snasen sak. For det skorter ikke på tekniske ferdigheter. Ei heller på et overbevisende uttrykk.
Onsdag 12. januar spiller de med Lonely Kamel og Malossi på John Dee i Oslo. Så til deg som synes P3 blir litt for masete, vi sees der.

Tombstones på Myspace