Norma Sass har vært en snakkis lenge, og etter tre år kan flower power-bandet, bestående av fem jentete jenter, endelig slippe debutalbumet Hunting For Treasures. Indiepop-plata er spilt inn i Ocean Sound Recordings ved Ålesund sammen med produsent Eyvinn Magnus Solberg og består av 11 låter som ifølge plateselskapet Cosmos Music Group blant annet skal "snike seg under huden, treffe deg i hjertet og rett og slett forvirre deg litt”. Om dette innfris er heller tvilsomt.

Dette betyr ikke at kvintetten ikke leverer, for den sommerlige plata består likevel av fengende og spretne låter om knuste hjerter som Robbery og tittelsporet Hunting For Treasures. Dette er spennende arrangert og Thea Glenton Raknes sjarmerer med sin kvitrende vokal mens koringen sørger for å heve det hele. Og om dette treffer hjertet? Visst faen.

Vakre June og hippe Japan med tidenes feteste ching chong-intro på synth er også låter de fleste av oss husker enten fra Norma Sass-konsert på by:Larm, Øya09 eller EP’en. Låtene er både melodiøse, luftige og preget av både melankoli og vind i håret-glede, en balanse som ikke er lett å få til, men som Norma Sass til de grader nailer. Den flørtende låten fra EP'en Born In The 80s (med Like A Virgin-referanse) er for øvrig ikke på albumet, noe den gjerne kunne ha vært.

Plata består desverre også av låter, eksempelvis Fish Tank, My Own Time og Bobby, som forblir så som så og som ikke treffer noe som helst. På den andre siden er Hunting For Treasures en plate man må høre på flere ganger for å legge merke til skattene, som for eksempel woooohooo-delen i Shores som man hele tiden tar seg selv i å vente på. Blomsterjentene har definitivt noe på popscenen å gjøre, noe de nok vil bevise atter igjen på by:Larm 2011.
Norma Sass' hjemmeside