24 år gamle Kaja Gunnufsen er en låtskriver som skiller seg ut med sine ufiltrerte, ironiske og tidvis triste tekster skrevet på norsk. Kaja gir folkpop-sjangeren et nytt og spennende ansikt der hun leker seg fritt med musikalske harmonier og lyriske gullkorn.

Hun vokste opp med Neil Young som forbilde, og har hentet mye inspirasjon fra hans enkle og fengende melodier. Kaja har omsider tatt turen i studio, og har brukt høsten på å
spille inn en debut-EP, som inneholder singelen "Au".

Musikknyheter.no spurte Kaja om låten:

- Au skrev jeg i oktober da jeg ble dumpa av en fyr jeg egentlig ikke likte en gang. Allikevel var det jeg som satt igjen med skjegget i postkassa og følte meg dum. Generelt syntes jeg alt var skikkelig kjipt. Hver gang jeg dro ut på byen ble jeg bare i dårlig humør og emo. EU vant fredspris og alle snakka om dommedag. Det virka som hele verden stod opp på feil bein. Og oppi det hele begynte det å snø og jeg krangla med en av mine beste venninner. Jeg var blakk som faen og sov til kl 12 hver dag i mangel på lyst.
Og i forhold til alt rundt hashtags, og at noen syntes det er keint at jeg synger det; Det er fordi hashtagging er kleint og da må man kødde med det

Det er vel ikke så mye mer å si om låtas innhold. Men det er jo første gang jeg lager noe på piano. Jeg har spilt piano siden jeg var 9 år, men aldri klart å lage egne låter. Jeg tror det henger sammen med at jeg spilte klassisk piano, og aldri klarte å frigjøre meg fra å tenke at hvis jeg skulle lagd noe på piano måtte det være teknisk avansert. Også plutselig, helt ut av intet lager jeg "Au" som er en låt med 5 simple akkorder.

Sangens tittel og refrengtekst ble til ganske tilfeldig. Jeg hadde ikke lagd tekst til refrenget og sang bare "AAAA" inntill videre. Og etter å ha sunget aaa så lenge, begynte det å høres ut som au. Jeg syntes au er et fint ord. Det er så kort og barnslig, men kan allikevel uttrykke enormt mye.

Innnholdet i sangen er en blanding av mye rart. Jeg har lenge ønsket å skrive om noe utover meg selv og mine følelser. Jeg ville få frem mer samfunnskritikk i denne teksten. Det syntes jeg forøvrig at jeg fikk til, men jeg klarte ikke å holde meg helt unna å trekke inn personlige temaer også. Sånn blir det vel alltid.




Kaja Gunnufsen spiller på Diamond Club på Internasjonalen 31. januar.