Truls tok opp igjen samarbeidet med Jørgen Gomnæs (som regisserte videoen til Lukestars ”Flying Canoes”), og sammen har de to laget et perfekt visuellt univers til ”The Next”.

”Truls sitt begavede utrykk fortjener å ikke bli begravd av overkreative stunts. Jeg ønsket å kunne være så nøytral som overhode mulig for å kunne bidra til å understreke det som i denne sammenheng var viktigst av alt, nemlig å bekrefte at dette er en sykt rå låt!” – Jørgen Gomnæs.

”The Next” er i likhet med ”Out of Yourself” produsert av Mats Lie skåre. Resten av albumet er det Thomas Eriksen som står bak.

- Det har vært helt fantastisk å få så gode tilbakemeldinger på Out Of Yourself denne våren! Nå gleder jeg meg til å spille musikk fra mitt kommende album på festivaler i sommer. Jeg er veldig spent på hva folk synes om ”The Next”, men tror den passer godt inn i folks sommersoundtrack, sa Truls i forbindelse med singellanseringen i juni.

Truls og bandet har gjort unna Hovefestivalen og er klare for både Roskildefestivalen, Slottsfjellfestivalen, Jugendfest, Verketfestivalen, Varnafestival og Øyafestivalen. Albumet kommer i løpet av høsten 2013.