Grand Island har gitt morgendagens filmskapere frie tøyler i ny musikkvideo.

”Det er slik musikken vår ser ut på film og det er jævlig tøft», sier bandet, som tidligere alltid har takket nei til utenforstående som har spurt om å lage musikkvideoer. Men nå er de vanvittig glade for at de lot sisteårsstudentene ved filmskolen på Lillehammer slippe til.

Musikkvideoen til «Bold Line» har blitt en ubehagelig, møkkete og vakker reise inn i et post-apokalyptisk bakgårds-Norge med tydelige referanser til serier som True Detective, Harmony Korine og Shelby Lee Adams.

«Vi var svært skeptiske til om dette lot seg gjennomføre, men ideen, og ikke minst referansene de brukte, var som skapt for oss, og da tok vi sjansen», forteller vokalist Espen Gustavsen.

Tidligere har Oslobandet vunnet priser for musikkvideoene sine under kortfilmfestivalen i Grimstad og blitt spellemannominert for Aksel Hennie-regisserte «Us Annexed».

Dette er første gang bandet selv ikke har vært involvert i produksjonen. Skepsisen var derfor stor til det ferdige resultatet.

«Før premierevisningen hadde vi forberedt en rekke unnskyldninger vi skulle bruke for å fraskrive oss enhver tilknytning til videoen», sier Jon Iver Helgaker, som ble blåst av banen av resultatet.

- De som plukker opp disse tre talentene i filmbransjen er veldig heldige.

Låta «Bold Line» er hentet fra Grand Island sitt siste album «Della Loved Steve», det femte i rekken.

Manus og Regi: Runar Sørheim, Øyvind Langdalen, Thomas Grotmol
Foto: Runar Sørheim
Produksjonsdesign: Øyvind Langdalen
Klipp: Thomas Grotmol
Produsent: Øyvind Langdalen, Runar Sørheim
Produksjonsledar: Grunde Tveiten