BYEGONE - Portuga Wedding (Official Video) from Sonya Karlsson on Vimeo.



Byegone er et alternativpopband fra Oslo. De har eksistert siden 2011, men da med navnet JaiUneÂme. De innså etterhvert at dette var et navn som de færreste turte å uttale, og som gjerne var vanskelig å huske. Derfor har de nå endret navnet til Byegone, samtidig som de har gått i studio for å lage sin første skikkelige utgivelse. Med den kommende EPen har de samlet trådene og forsøkt å konsentrere sitt musikalske uttrykk. Musikken henter hint fra indierock, så vel som nyprog og postrock. Som fundament ligger popmusikkens tilgjengelighet.

Portuga Wedding er første også utgivelse fra bandets kommende EP Extend, Grow Tall EP. Om låten og utgivelsen, sier bandet følgende:

I april tidligere i år booket vi oss inn en uke i Spinner Studio i Halden sammen med produsent Christer Minge, for å ta opp det som skulle bli en firespors EP. Mot slutten av oppholdet innså vi at vi hadde rådighet til å tracke en siste låt, og da falt valget på Portuga Wedding. Det ble en slags bonus for oss. Vi syns det ble en veldig fresh energi i låta. Den representerer også godt hvor vi befinner oss rent musikalsk og uttrykksmessig.

Denne låten har altså nå fått en vakker og visuell tolkning av Sonya Hakim Karlsson.

Vi kastet noen ideer frem og tilbake, og ganske raskt hadde hun et konsept vi syns var veldig spennende. For oss var det viktig at Sonya fikk frihet til å tolke låta på sin måte og ta tak i de aspektene i musikken som føltes naturlig.

Regissøren selv, forteller at det var viktig for henne å fange stemningen i låten.

Jeg liker at man kanskje ikke kan skjønne meningen med videoen helt umiddelbart. Det er vel mer en beskrivelse av en følelse enn en fremstilling av en hendelse. Jeg liker at man ikke alltid får svar på ting, heller enn at alt skal ha en logisk forklaring, forklarer hun.

Extend, Grow Tall EP slippes digitalt på eget selskap i november/desember, mens du kan oppleve Byegone live på Café Mir i Oslo den 13.november.

Foto: Kamilla Kvamme