Onz er tredje singel fra den nye platen Bydrifter, som slippes på fredag.

Syntax TerrOrkester har opparbeidet seg kultstatus etter tre kritikerroste album med leken kunstgitarrock og poetiske tekster på karmøydialekt.

Den fjerde platen blir deres mest eksperimentelle så langt. Samtidig blir det nok også bandets mest tilgjengelige, og kan beskrives som kunstpoprock, med elementer av psykedelia og kraut.

Det bergensbaserte bandet har spilt over 100 konserter både i Norge og i utlandet, og har blant annet stått på scener i Berlin, London, Chicago og San Fransisco. Etter en konsert i London uttalte selveste Brian Eno at –I love their sound! When are they back?. Og etter en konsert i LA var Jerry Casale fra Devo særdeles begeistret og mente at dette var ypperlig filmmusikk.

Det nye albumet er spilt inn i Duper Studio med Yngve Sætre og Jørgen Træen som produsenter. Foruten bandets faste medlemmer Tarjei Strøm (Datarock / Ralph Myerz and TJHB), Ola Høyer (Cortex), Øyvind Solheim (Ungdomskulen / Baertur) og Knut Andreas Knutsen (Baertur), kan du på den nye platen også høre musikalske bidrag fra Ingerlise Størksen og O Martin.

Førstesingelen Moliner kom i slutten av oktober og hadde en tilhørende musikkvideo laget av Kieran Kolle, mens singel nummer to, Du Kan Det (Når Du Må) ble sluppet 10.april.

Foto: Kieran Kolle