Rem & Rem i dag er klare med en ny musikkvideo for deres nyeste singel "White Trash Jesus", og denne gangen har de med seg fantastiske Luke Elliot. Håvard Rem har i 20 år hatt forespørsler om å lage plate, men han måtte vente på at sønnen Simen ble stor nok.

«Hustavler» består av sanger hvor tekstene er hentet fra Håvard Rems dikt, sangtekster og gjendiktninger, og hvor melodiene er skrevet av Simen Rem, Janove Ottesen, Morten Harket, Bob Dylan og Leonard Cohen. Far og sønn-duoen Rem & Rem har utviklet låtmaterialet gjennom mer enn hundre konserter de siste tre årene. Albumet varierer fra et akustisk vise-, blues- og salme-uttrykk til filmatiske lydlandskap, samt elektrisk, gitarbasert blues og rock.

Søndag 5. juli opptrer britiske, amerikanske og norske artister med eget materiale og én felles lidenskap: sanger av Leonard Cohen. Sylvie Simmons, Rem & Rem, Luke Elliot. Kulturhuset i Oslo.

Historien om Rem&Rems debutalbum «Hustavler»

1967: HÅVARD (8) TRAUMATISERES PÅ JULETREFEST
Juletrefest i Betania, Larvik, 1967: Åtte år gamle Håvard og Levi maser seg til å synge en sang for fullsatt sal, i håp om å få en godtepose ekstra. Søndagsskolebestyreren går motvillig med på det, fordi Håvard er sønn av pastoren. De kan ikke synge. Traumatisk opplevelse. Håvard synger aldri mer. Det ble heller ingen ekstra godtepose. Historien ble fremført av Gard Eidsvold på NRK P2 julen 2014, "Fox. En julefortelling".

1990: SIMEN (1) FÅR HÅVARD (31) TIL Å FINNE STEMMEN SIN IGJEN Vinteren 1989/1990. Spedbarnet Simen har tilløp til kolikk. Han holder Håvard og Elin våken om nettene. Pappa Håvard finner
en løsning. Legger lille Simen på brystkassa og finner sin dypeste basstone. Simen sovner øyeblikkelig. Håvard har funnet sin nærhetsstemme, eller mikrofonstemme, som skal glede og ergre barn og kjærester, og P2-lyttere.

1995: SIMEN (6) MED HÅVARD (36) OG HARKET PÅ LÅTSKRIVERTURER
90-tallet. Håvard er i platebransjen. Jobber med Kaizers Orchestra, Åge Aleksandersen og Vamp. Lager "Cohen på norsk" og tre album med Morten Harket. Låtskriver- og dykketurer til Maldivene. Simen blir med sin skilte far. Håvard og Morten skriver "Vuggevise" som Simen nå synger på "Hustavler".

2005: SIMEN (16) FÅR HÅVARD (46) INTERESSERT I BLACK METAL
2000-tallet. Simen må slutte med fotball pga kneskade. Begynner å spille gitar. Får en black metal-legenden Vegard Ihsahn Tveitan som gitarlærer. Starter selv black metal-bandet Ørkenkjøtt (Europaturnéer og album innkjøpt av Norsk Kulturråd).

2010: SIMEN (21) OG HÅVARD (51) BEGYNNER Å SKRIVE SANGER SAMMEN
Håvard tar med Simen og Dina (16) på en måneds juleferie til Dubai. Han jobber med diktsamlingen 30 40 50 (2012). Simen finner skilsmissediktet "Siste natt". Lager melodi til det. Simen blir med når Håvard har diktkvelder. De blir en duo. Har per i dag spilt hundre konserter i hele Norge. Og "Siste natt" blir med på albumet "Hustavler".

2015: SIMEN (25) OG HÅVARD (55) LAGER PLATE SAMMEN
Platekontrakt med Grappa. Far og sønn drar en måned til Thailand for å skrive nye låter og spille inn demoer. De skriver "Ny nåde". Februar 2015: Far og sønn drar til Freddy Holms studio i Halden for å spille inn albumet. Dina (21) korer og de får med seg stjerneskuddet Luke Elliot på låten «White Trash Jesus».

Det måtte 20 år til for at Håvard skulle lage plate. Nå er Simen stor nok. White Trash Jesus finner du på «Hustavler» som er ute nå.