Heim "Forbidden Waltz" - Official music video from Komlava Sound on Vimeo.



Duoen Heim står bredbent med en fot i Trondheim, henholdsvis hos musiker og produsent Pål Leer, mens den andre foten er plassert hos Åse Ava Fredheim (Ava) i Oslo. Til tross den geografiske avstanden lager de musikk sammen, og låten "Forbidden Waltz" er deres tredje singel etter "Secret" og "Shine". Vi tok en liten prat med Pål om låta og videoen.


Hva handler Forbidden Waltz om?

- Låta beskriver en umulig relasjon. Grunnen til at den er umulig kan være litt opp til lytteren, men de involverte nærer sterke følelser til hverandre - som de ikke får leve ut. Så det blir jo også en sang om lengsel.



Hvordan jobber dere når dere bor i to forskjellige byer?

- Å jobbe over internett er vel ganske vanlig og uproblematisk i dag. Vi mister kanskje litt på å ikke kunne spille sammen, men vi blir aldri lei av hverandre og vi kan jobbe når det passer oss selv.
Når en låt blir til sender vi utkast og skisser til hverandre. Når noe trigger begge parter er vi i gang. Åse gjør alt av vokal i Oslo, mens resten av jobben gjøres i Trondheim. Etter noen uker med småflikking og pirking på detaljer sendes låten til mastering. Når vi sitter med en ferdig låt kommer Pretty Young Thing på banen og gjør en kjempejobb rundt promotering og singelslipp.


Fortell litt om videoen.

- Foto- og videokunstner Mira Wickman fikk høre "Secret" og "Shine", og sa hun ville gjøre en musikkvideo for vår neste låt. "Forbidden Waltz" var på vei til mastring, så det passet perfekt.
Åse Ava har jobbet med musikk til moderne dans tidligere - og ville gjennom musikkvideoen forsterke det musikalske uttrykket ved å involvere en danser. Selv låtens tittel innbyr til dans. Wickmans ideer var i samme bane, og hun kontaktet danseren Kjærsti Øverbø. Øverbø gjorde et dypdykk inn i låtens tematikk som resulterte i en dynamisk og sjelfull tolkning av "Forbidden Waltz".


Hva planene i forhold til album?

- Langt der fremme ligger det planer om et album. Til nå har arbeidsmetoden vår fungert veldig fint for begge parter, men vi når snart et punkt hvor arbeidet må omsettes i noe mere enn frittstående singler. Vi har snakket om album tidligere, men i og med at vi har en del å gjøre med andre prosjekter hver for oss ligger et album et stykke frem i tid. Men at det blir album en gang er veldig sannsynlig. Det er også utfordrende med album i og med at vi bor 50 mil unna hverandre. Den kreative prosessen i arbeidet rundt et album krever for vår del at vi får jobbet en del sammen i samme rom. Så langt har vi ikke hatt tid til å møtes over noe særlig mere enn en kopp kaffe.


Blir det mulig å se dere live fremover?

- Alt av innspilling og produksjon så langt har skjedd uten involvering fra andre enn oss to. Når man skal leie inn musikere for å turnere uten å ha noen form for sikker inntekt på det man gjør sier det seg selv at det er en del ting som skal klaffe. Da vi startet opp i 2015, hadde vi et ønske om å få til noe live i løpet av 2016. Uten å forfekte noe kan vi vel si at 2017 vil bli året vi gjør noe live.