«My daddy Alabama, Momma Louisiana. You mix that Negro with that Creole make a Texas bamma».

2015 var et rolig år for Beyoncé, men sånn ser det ikke ut til å bli i år. Singelen Formation er allerede på alles lepper. Det skyldes ikke den velproduserte beaten av WiLL Made-It, ei heller lyrikken som printer seg fast i ens hukommelse. Budskapet som ligger bak er det som har fått folk til å prate.

Uroen i Baltimore og Ferguson har berørt mange amerikanere – og tilsynelatende også Queen B. Der er et raseproblem i USA som ikke lengere tolereres av befolkningen. Derfor kommer det ikke som et sjokk for fansen at en slik bombe blir kastet dagen før den store opptreden med Coldplay på Super Bowl. Ryktene sier at Beyoncé vil opptre med Formation.

Et sørstatstema er satt i den fem minutter lange videoen. På toppen av en synkende New Orleans-politibil sitter Beyoncé. På en veranda iført sigøyner-aktig klær står hun og viser fingeren til kameraet. En liten gutt i sort hettegenser og bukse danser foran en line av politibetjenter – om dette er en referanse til #BlackLivesMatter bevegelsen er usikkert. Men en ting som er sikkert er at dette er litt av en politisk uttalelse fra Bey.