Kerli sier selv at hun er kunstneren, men hun er også lerretet. En ekstremt presis og god beskrivelse av en unik artist.
Den estiske popsensasjonen har skapt seg en solid karriere i USA, fra sin base i LA. Akkurat nå bor hun i hjemlandet sitt, men er også mye på andre siden av atlanteren.

Artisten var tidligere signert på Island Def Jam, og rakk å slippe to album på det labelet. De siste årene har hun gjort flere feature-samarbeid innen elektronisk musikk flere steder i verden, med artister som Seven Lions og SNBRN. I tillegg har hun laget musikk til Tim Burtons Frankenweenie og Alice In Wonderland. Kerli står også bak Demi Lovato sin største hit, Skyscraper. Ellers kan det nevnes at hun har hatt forsider både på Billboard Magazine, LA Weekly og Perez Hilton.

Artisten har alltid vært kjent for å sin trollbindende billedbruk. Hun har spilt inn den nye platen i hjemlandet Estland, og de litt mystiske omgivelsene har hatt en stor innflytelse på både musikken og estetikken som skaper artisten Kerli.

Nå er hun klar for å slippe sitt neste album, denne gang som indipendentartist. Hun har endret både på det visuelle (hun lager faktisk nesten alle antrekkene selv) og musikalske uttrykket siden tidligere utgivelser, og nå slipper hun den første singelen fra albumet. I den forbindelse skal hun også spille på svære Tallinn Music Week