Etter at albumet «idiographic» har høstet rosende ord i norsk og internasjonal musikkpresse, er nå Tellef Raabe klar med singelen «sister».

Med seg på låta har han, nettopp, lillesøster Sigrid Raabe på vokal. Men det er Tellefs andre søster «sister» faktisk handler om.

- «sister» er en låt om lillesøster Johanne, som er midterst i søskenflokken. Hun bor i Spania og studerer økonomi, men har også drevet mye med musikk tidligere, forteller Tellef.

I musikkvideoen, som består av en rekke videoklipp fra søsknene Raabes barndom, har regissør Kim Fjeldberg fått lov til å boltre seg fritt.

- Jeg har alltid vært ganske mottakelig for nostalgi, og slike opptak har en egen evne til å treffe en rett i hjertet. Det var ganske spesielt å se gjennom mengder med opptak av en ukjent familie. Jeg håper Raabe-familien kan tilgi meg mitt voyeuristiske dypdykk i deres familiehistorie, sier Fjeldberg.

«sister» er, som resten av «idiographic» produsert av Njål Paulsberg (Young Dreams, Put Your Hands Up For Neo-Tokyo) og Erlend Mokkelbost (JR Ewing, Jonas Alaska).