Med låtskriver Tor Thomassen i spissen, har det ferske bandet allerede spilt en del festivaler, gjort noen sagnomsuste klubbjobber og sluppet to singler som har vekket stor interesse hos musikkanmeldere i både inn- og utland.

På tampen av 2015 kom den første singelen "A Young Lover's Dream", som har gått sin seiersgang på digitale strømmetjenester. Til tross for at bandet er forholdsvis nystartet, har låta blitt streamet over 100 000 ganger på Spotify. Den nye singelen "Seven Bright Seas" høster også lovord hos musikkblogger og anmeldere både innenfor og utenfor landegrensene.

Thomassen startet The Late Great med å spille låtene sine alene med sin akustiske gitar og munnspill. Etter hvert gikk han og produsent Ariel Joshua i studio i hjembyen Tromsø for å spille inn debuten ”Songs From The 21st Century”. I Golden Hill Studio fikk de med resten av gjengen, som nå også er den faste besetningen live, og fant soundet til bandets første fullengder. I dag har Musikknyheter.on premiere på ny musikkvideo til låta Jinx.

Sjangermessig ligger ”Songs From The 21st Century” i et folkrocklandskap. Det veksles mellom låter som styres av Thomassens kassegitar og munnspill, og andre låter som har større arrangement der hele bandet trykker på. De mer temposterke låtene hinter til den elektriske folkrocken fra 60/70-tallet, mens de nedstrippa låtene befinner seg i den tidløse singer/songwriter-tradisjonen. Thomassens intense og tilstedeværende vokal bakkes hele veien opp av et stødig komp, med gode arrangementer, smekre piaonolinjer, tøft orgel og smakfullt gitarspill.

At dette 6-mannsorkesteret har store ting på gang er det liten tvil om. I tillegg til Tor, som står i front og er kaptein, fronfigur og master of ceremonies, er også Ottar Tøllefsen med på trommer, John Lupton på perkusjon, Ariel Joshua på bass, Erik Nilsson på tangenter og Stian Grønbech på gitar.

Terje Arntsen har laget video og tatt bandbildet.