Beaty Heart er Peckham-baserte alt-pop trio Charlie Rotberg, Joshua Mitchell og James Moruzzi, som i 2014 ga ut albumet Mixed Blessing til svært gode kritikker. Navn som Huw Stephens, Phil Taggart, Steve Lamacq og John Kennedy er blant dem som har hyllet bandet. Nå returnerer bandet med en ny og forsterket sound, inspirert av Lee Scratch Perry, Arthur Russel, Roots Manuva, Pharaoh Sanders og Floating Points.

I løpet av det siste året har Beaty Heart arbeidet i studio med deres album nr. 2 Till The Tomb, med produsentene David Wrench (FKA Twigs, Caribou, Jungle) og Dave Eringa (Manic Street Preachers, Wilko Johnson). Bandet har nylig signert til det amerikanske plateselskapet Harvest Records, som også gir ut Glass Animals, TV on the Radio og Best Coast, blant mange andre.

Raw Gold etterlater ikke lytteren hengende, med sitt smittende pophook og catchy refreng. Kombinert med sin deilige og forlokkende rytme, er dette et ypperlig soundtrack til sommeren.

Beaty Heart om Raw Gold:

“Vi skrev Raw Gold i fjor mens vi turnerte med Jungle, og låtens sound var opprinnelig en veldig downtempo jam. Den frekke bassen som kan høres i refrengene ble ikke lagt på før til slutt. Vi spilte opp låten for guttene i Jungle, som foreslo at låten hadde potensiale til å bli mer en «banger» enn den nå var - «Give us more of that dirty bass», fikk vi beskjed om. Vi likte tanken, så vi møttes i studio og gjorde låten tyngre og frekkere. Et soundtrack alle verdensborgere kan utforske kroppen sin til.»