Kerli er ute med sin tredje singel for året Diamond Hard, etter internasjonal suksess med Feral Hearts og Blossom.

Her demonstrerer hun nok en gang progresjon i hennes artistiske modningsprosess, i tillegg til at hun gjør sin debut som regissør på den tilhørende musikkvideoen.

Som de forrige videoene, er også Diamond Hard sterkt influert av hennes ni måneder lange opphold langt inne i de estiske skoger, hvor hun bodde for å gjenfinne sine røtter etter mange år i LA. Temaet er kampen mellom lys og mørke som en person kan oppleve i sitt eget indre vesen. Og selvfølgelig henter hun elementer fra estisk mytologi og folklore.

Låten er en deklarasjon på indre styrke, og er proppfull av attitude og utholdenhet som kanskje kreves når man skal være annerledes. En låt som på mange måter er like representativ for hennes native røtter, som for hennes pågående artistiske reise, som hun startet da hun bestemte seg for å droppe et stort label, for å fortsette karrieren som selvstendig artist og gi ut ny musikk på eget selskap.

Diamond Hard er en audiovisuell fortelling om virkelig styrke og utholdenhet. Dette er den første gang jeg både produserer musikken og regisserer videoen, noe som markerer en stor milepæl på min reise som artist, forteller Kerli selv.