Hun har blitt omtalt som en krysning av Björk og Joanna Newsom av NME og vant allerede i 2010 den prestisjefulle prisen British Composer Award. Nå er den norsk-engelske singer/songwriteren Sasha Siem ute med låta «Bird Burning», som er første singel og tittelsporet fra hennes andre album «Bird Burning» som slippes 28 oktober på Blue Plum/Caroline.

Siem, som ble kjent for sin unike avantgardepop med debutalbumet «Most of the Boys» fra 2015 dro til Island og spilte inn «Bird Burning» i legendariske Greenhouse Studios med Valgeir Sigurðsson (Björk, Feist, Sigur Rós, Ben Frost). Første smakebit fra albumet er en energisk, rytmisk låt, hvor Sasha ikke bare viser sin uvanlige stemmeprakt, men også sin helt unike tilnærming til pop. «Bird Burning» er en kjærlighetshistorie transformert til musikk med klassiske instrumenter og en poetisk visjon utarbeidet etter Siems læretid hos Pulitzerpris-vinneren Jorie Graham.

Inspirasjonen til «Bird Burning» kommer fra Siems fordypning i joiking, middelaldermusikk, så vel som klassisk musikk fra Schuman og romantikkens poet Adelbert Von Chamisso.

Siem har studert ved både Harvard og Cambridge, og har tidligere skrevet komposisjoner for blant andre London Symphony Orchestra og London Philharmonic Orchestra. Hennes klassiske musikalske bakgrunn kombinert med inspirasjon fra et mer moderne uttrykk har resultert i et følelsesladet og poetisk popkunstverk.