Når Terje Tylden endelig slipper sin første singel, er det etter å ha utviklet sin musikk gjennom et mangfold av interesser og talenter helt tilbake til sin barndom hjemme i idylliske Risør. Resultatet har blitt sterk og melodiøs gitardrevet pop, ytterlige forsterket av hans vakre og såre vokal. Det siste tiåret er det mange artister og band som har hentet litt av Terjes touch til sine utgivelser, og nå slipper han altså sin første låt TED.

At Terje Tylden er en voksen musiker med et sterkt engasjement for en rettferdig og god verden, gjenspeiles i både sterke tekster og musikalske valg. Vi tok en liten prat med artisten, for å få vite litt mer om både låten og om videoen.

Kan du fortelle oss litt om bakgrunnen for TED?

For en tid tilbake måtte stefaren min legges inn på sykehus for å ta en hjerteoperasjon. Det ble så alvorlig at vi var redde for at det kunne gå galt. I løpet av denne perioden fikk jeg lyst til å skrive en sang til ham fordi jeg innså at jeg aldri hadde fortalt at jeg var glad i ham. Så jeg visste hva slags musikk han likte og prøvde å skrive sangen i den stilen. Låten handler generelt sett om at livet viser seg plutselig å være ganske skjørt og det er nettopp det som gjør livet dyrebart. Så ta vare på livet og på hverandre, vi vet aldri hvor mye tid vi får, det er vel noe av moralen i låta, forteller Terje.

Hvordan var innspillingen?

Det har vært en fin prosess i samarbeid med flinke folk. Trommer, bass og gitar ble lagt i et studio på Grünerløkka, mens vokalen, piano og strykere ble lagt i ei gammel stue på Frogner. Gitar, vokal, piano og strykearrangement har jeg stått for selv, og over tid la vi til og trakk litt fra, helt til det føltes 100% på plass. Inspirasjoner som kan nevnes er vel et sted der Simon & Garfunkel møter gitaristen Andy McKee i Norge, sier han.

Videoen ble klippet sammen med små og litt større øyeblikk fra barndommen. Han synes det er spesielt å se tilbake på disse øyeblikkene som voksen, alt fra 17.mai-feiringer, sommerbesøk til besteforeldrene, eller lek på trappen med faren. Tider med søsken og tider på tur, og mennesker som har betydd mye for Terje i barndommen.

Jeg synes at resultatet har blitt utrolig fint, og det er et produkt som selvfølgelig betyr litt ekstra for oss i familien, forteller artisten selv.

Det kan vi si oss enige i. Vakker låt og fin video. Låten finner du på alle digitale plattformer fra i dag.

Forsidefoto: Lars-Ingvar Bragvin Andresen