16 år gamle Aria Ilayha Bjørgen skrev sin første låt allerede som 8-åring da hun deltok i en sangkonkurranse på skolen. Det ga mersmak.

Som 13-åring spilte hun sin første konsert som oppvarmer for Kindred Fever på Hemmingstad Kultursenter. Nå, etter flere lokale konserter og fjorårets debutsingel Cheer Me Up, har Aria opparbeidet seg et rykte for å være den ”neste store” fra Haugesund etter Susanne Sundfør og Lido.

Det var Vidar Johnsen, tidligere vokalist i Vamp, som først signerte den unge artisten for plateselskapet hans WeMe i fjor høst. Ganske raskt ble hun imidlertid tatt under vingene til Sony Music.
Nå er singel nummer to, Maze, ute.

- Jeg skrev Maze i sommer da jeg var på en låtskriversamling. Der samarbeidet jeg med Kristoffer Tømmerbakke fra Erik & Kriss, og ideen til Maze som betyr labyrint, dukket opp, sier Aria til Haugesunds Avis.

Musikkvideoen er laget av Kristoffer Vincent Hansen.

– Ideen bak videoen er at bueskytteren skal være meg og tankene mine. Skogen er jo selve labyrinten og pilen som blir skutt er deler av svar som hjelper meg å gjøre blindveien om til en vei. Jo lenger inn i sangen man kommer, jo mer klarer jeg å finne ut at jeg er «stuck in a maze» og med den informasjonen, komme meg ut, forteller hun.