Me and the Julios har brukt de siste årene godt. Etter bare noen få år som band har de vunnet priser, de har spilt på festivaler, vært på norgesturné, sluppet EP-er og vunnet hjertene til et ungt publikum landet over. Nå er de klare for å ta resten av Norge med storm, og slipper i 2017 sitt aller første album. Derfra planlegger de nå å slippe smakebiter utover vinteren, og første singel, Norsk på fest, kom for et par uker siden. I dag kom også videoen til låta, og Musikknyheter har fått æren av å vise den frem aller først!

Norsk på fest er en låt om den falske siden av virkeligheten i et land hvor folk generelt sett har det veldig godt og bekymringsfritt, om maskene man går med når man skal møte andre enten det er in person eller på sosiale medier. Vi skaper vårt eget glansbilde i form av en «bedre» utgave av oss selv, fremfor å vise hvem vi egentlig er. Festen er catwalken man skal presentere seg på, men alle er så opptatt av sin egen fremtoning at ingen legger merke til hvordan andre har pyntet seg til det «perfekte».

I videoen gjenspeiles dette visuelt gjennom følelsene til et enkeltindivid (portrettert av Andreas Sjøstrøm), og hvordan en fremmed fest oppleves i hans eget hode der han omringes av perfekte og selvsikre mennesker. Det handler om hierarki, å måtte oppsøke kontakt og konfrontere folk som allerede er etablert i en sterkere sosial posisjon. Men, som videoen avslører: Selv den mest selvsikre danseløve viser seg like usikker som alle andre når han isoleres alene på badet, og møter seg selv i speilet.

Vokalist Sigurd Hollen Elgenes mener at fester er en av situasjonene som best reflekterer det presset unge mennesker møter i vår tid:

"Når det er snakk om «dagens ungdom» trekkes det ofte linjer til sosiale medier, og instagramprofilen eller facebookveggen din, som at dét kan være grunnlag nok til å dømme deg for den personen du er. Derfor viser de aller fleste seg fra sin beste og "hippeste" side på sosiale medier, og det er denne fasaden de også kler på seg når de møter opp i en sosial setting. Det er slitsomt, men folk er så opptatt av dette glansbildet at det fremstår som umulig å skulle legge det fra seg, og å bare være seg selv når man er på fest".

Videoen er produsert av Bård Mathisen og Marius Steinveg, se den øverst i saken.

(Artikkelfoto: Fabian Fjeldvik)