by:Larm-klare Svømmebasseng slipper i dag sin nye singel "Blå planet", den første singelen fra deres kommende album. Samtidig slippes musikkvideoen som gjenspeiler låtens tematikk om å bli fanget i øyeblikket.

Svømmebasseng består av Ine Johnsen (vokal, synth), Lars Sandbakken (vokal), Jens Heli (gitar, synth), Philip Lindberg (synth), Jørgen Tholens (trommer) og Hans Heli (bass). Den drivende musikken deres er inspirert av 80-tallspop, disco, indie og elektronika, og allerede etter første gjennomlytt setter låtene seg som lim. Med sine norskspråklige tekster fremført av myke vokaler, klarer bandet å tilføre musikken en dybde og en nærhet. Hvis man dukker ned under overflaten på de fengende melodiene, finner man såre tekster de fleste kan kjenne seg igjen i, og en ny dimensjon åpenbarer seg. Tematikken avslører en melankoli som til tider tar deg med til den dypeste enden av bassenget.

Musikkvideoen til "Blå planet", med Jakob Moen Von Krogh i hovedrollen, er laget av Hulias Film, regissert og klippet av Lars Aksel Sandbakken, og filmet av Sondre Holen og Olaf Helmersen. Se den øverst i artikkelen!