Nations of the Soul er aktuelle med en session-EP fra Duper Studio, "As We Roam The Universe", som slippes 10. mars. Denne inneholder akustiske live-versjoner av favorittene fra fjorårets selvtitulerte albumdebut, som ble veldig godt mottatt av fans og presse. Bergens Tidende omtalte det som "et sprudlende folke-album i Of Monsters and Men-land".

Singelen "My Old World - Live in Duper" tar oss med til det mest sårbare rommet i Nations of the Souls univers. Her har de virkelig strippet det helt ned og lagt fokus på tekst og formidling, i en låt som kan vekke nostalgiske og sentimentale følelser i hvem som helst.

"Sangen handler om hvordan man i ny og ne ser tilbake på hvem man var og det som har vært. Selv om det virker som at det ikke finnes lenger, som om det er forsvunnet, så kan vi fortsatt finne det i oss selv. Alt vi har opplevd er med på å skape det vi opplever nå." Forteller bandet selv.

"My Old World - Live in Duper" er produsert og mastret av Yngve Sætre og Martin Smoge. 10. februar kommer en tilhørende video som på en vakker måte levendegjør singelcoveret, som igjen er basert på et maleri. Cover art (maleriet) og video er laget av Mikael Birger Roussel og Liene Drubina.

Nations of the Soul består av brødreduoen Lucas Jeff og Mikael Birger Roussel. Dette er et indiefolk-univers som fort kan bringe tankene til band som The Lumineers og Simon & Garfunkel.

Forsidefoto: Paul Bernard