Austestad er en artist som bruker rundt et snes instrumenter til å lage eklektiske poplåter på sin egen dialekt. Debuten kom i 2015 med tre radiolistinger. Nå slipper han sitt andre album titulert "For folk flest".

"Dette er eit konseptalbum og bok som handlar om fremmedfrykt og fordommar rundt mi eiga hjartesak om flyktningar. Det er ikkje laga for å hauste uforbeholdne likes, men eg håper folk vil sette pris på litt politisk satire og alvor i denne galne tida me har entra", forteller han.

Singlene "mørkredd" og "turist" kom ut i 2016, nå slippes tredje singel "tenk at me gadd" som musikkvideo. Austestad synger og spiller alle instrumentene selv i låta. Han har også lagd video og animasjoner selv, og har fått illustrasjoner av sambygding og kunstner Morten Holmefjord. Noen vil kanskje dra kjensel på Holmefjord som skaperen av "Kongedømmet Fusa" fra noen år tilbake.

"Morten er ein heilt fantastisk konseptualist og kunstnar, som eg kjenner frå eg var liten. Eg tok kontakt med han for å høyre om han hadde lyst til å lage nokon karikaturer til musikkvideoen. Det han sendte meg var ein bunke med fantastiske teikningar av gamle suringar. Eg har ledd så eg grein mens alle desse gamle suringane har fått liv, og det har vært belønning nok i seg sjølv. Men det ligg ei streng melding bak dette som eg håpar kjem godt nok fram. Og resten av albumet går i dei samme banene."

Utgivelsen kommer ut i mars 2017 og består av et album og en billedbok som inneholder kortfortellinger fra Austestad selv, og tekster fra gjesteforfattere.