Oslo-bandet Awesomnia slipper sin nyeste singel 8. mars, men allerede i dag har Musikknyheter.no premiere på musikkvideoen!

Awesomnia består av Nick "Renicholas Skillz" Hatch fra Australia på trommer, beatboxer "Beatur" fra Island samt vokalist Maria "Lotus" Karlsen. Bandet møttes i Oslo under oppsetningen av reggae-musikalen "The Legends" på Den Norske Opera & Ballett i 2012.

- Vi fant kjapt ut at vi måtte gjøre noe sammen. Beatur samlet oss tre i et rom for å gjøre noe kult sammen. Vi ble fort en fast gruppe, og utvidet til fullt band, med singlene IDGAS, All good, og Greedy Man som resultat, forteller vokalist Maria Karlsen.

Siden Awesomnia bestemte seg for å satse for fullt i april 2014, har bandet satt opp egne live-produksjoner, holdt musikk-workshops og reist på skoleturné sammen med Kulturtanken.

Maria Karlsen er et nytt bekjentskap på den norske scenen som musiker, men hun har danset profesjonelt siden hun var 15 og stod blant annet bak hip-hopens første inntog på den Norske Opera og Ballett med forestillingen Urban-X. I tillegg er det kanskje flere som drar kjensel på henne fra deltagelsen i Stjernekamp i 2015.

Låten Spytter er første singel på norsk fra bandet og handler om det viktige temaet likestilling - noe som er ganske så aktuelt i forbindelse med den kommende Kvinnedagen. Førstkommende onsdag skal de opptre med låten under 8.mars-feiringen på Youngstorget. Låten skal være en hyllest til alle kvinner generelt, og Marias mor og datter spesielt. Se den tøffe videoen ovenfor!