Norsk Råkk har i en årrekke markert seg med sine høyenergiske og upretensiøse liveshow landet over, og blander sammen musikalske elementer og stilarter med samme selvfølgelighet som de bytter instrumenter på scenen under konsertene sine. Den dansbare punkrocken har innslag av ska-rytmer og melodisk reggae.

- Skarpladd handler om følelsen av at det alltid er en eller annen bedreviter som venter på deg rundt neste hjørne for å fortelle deg hvem du er og hva du skal mene og gjøre. Noe sårbare sjeler kan få direkte angst av. Man havner i en slags indre krigssituasjon. Når jeg synger om krigsoppgjør i låta, betyr det vel at man heller skal gå midt i gata og finne seg sjæl, sier Jonas Kjærnsrød.

- Musikkvideoen til Skarpladd ønsket vi å gjøre så enkel som mulig. Det er nok av videoer som forsøker å fortelle en dramatisk historie eller vise fram et liveband struttende av energi. Vi valgte heller å vise fram det vi som musikere tross alt bruker mest tid på: rigging, venting og lok. Med en tur innom VHS-spilleren på vei mot internett fikk vi også det fram litt skitne uttrykket vi er så glad i, forteller Axel Hjelme.

Forsidefoto: Hamdi Barakat

Foto og regi musikkvideo: Knut Joner