Tyske Milky Chance slo gjennom for fullt i 2013 med hiten Stolen Dance. Låten gikk rett til topps på Hype Machine, og har nå over 300 millioner visninger på YouTube.
Debutalbumet Sadnecessary ble utgitt samme år og suksessen ville ingen ende ta. Singelen og albumet klatret oppover listene over hele Europa, bandet mottok flere musikkpriser, de fikk opptre på Jimmy Kimmel Live! og The Tonight Show, samt på Coachella-festivalen i California.

Gutta selv beskriver de siste årene som "crazy".
- Vi gikk fra å være studenter til å reise rundt og holde konserter over hele verden. Vi var ikke forberedt på dette i det hele tatt, så vi måtte lære alt underveis, men de erfaringene vi gjorde oss bidro til at vi er det bandet vi er nå, sier vokalist og gitarist Clemens Rehbein til Musikknyheter.no.

Bandet kom nærmest ut fra intet i 2013. De hadde ikke forventet at Stolen Dance skulle bli en hit.

- Vi spilte den inn fordi vi ville spille den for vennene våre og ha noe å lytte til selv. På et tidspunkt begynte vi å laste opp låtene våre på YouTube og det var da alt startet. Men vi hadde ingen planer om å slippe et album eller noe. Vi bare laget låtene og ville dele dem med venner og familie, forteller Clemens.

Musikken til Milky Chance beskrives som alt fra folkmusikk med popelementer til reggae inspirert av elektronika og house.
Bandet består av vokalist og gitarist Clemens Rehbein og DJ/produsent Philipp Dausch. Nylig kom også gitarist og bassist Antonio Greger inn i bandet.

I mars i år ga de ut sitt andre album Blossoms, og akkurat nå befinner de seg i Australia hvor deres "Blossom Tour 2017" nylig ble sparket i gang.
- Det er utrolig å se folks reaksjon på låter vi har jobbet med så lenge.

Plateinnspillingen denne gangen var litt annerledes enn på debutalbumet.
- Vi startet på samme måte som vi gjorde med det første albumet. Philipp og jeg møttes i hans hjemmestudio for å spille inn demoer. Når vi syntes det hørtes kult ut booket vi oss selv til et større studio for første gang, så vi hadde en større lekeplass denne gangen. Vi spilte f.eks inn ekte trommer istedet for å jobbe med sampling, vi hadde mer utstyr for den riktige gitarlyden osv.
Alt var nytt for oss, men det var veldig gøy og jeg tror du kan høre det på albumet, forteller han.

Bandet legger også turen innom Norge på denne turneen. 26. november opptrer de på Parkteatret i Oslo. Gutta spilte på Bergenfest i fjor, men dette blir deres første headline-show her i Norge.
- Konserten på Bergenfest i fjor var flott og publikum var utrolig - men dette blir vårt første headline-show og vi gleder oss skikkelig!

Sjekk ut den ferske videoen til Blossom ovenfor!