Vonheim startet med filosfiretningen studioanarki i form av et låtskriverkollektiv. Med stor respekt for hverandres prosjekter dukket det opp en drøm om å gjøre noe sammen. Forutsetningen var at alle måtte blottlegge seg, og legge alt av skisser, riff og ord på bordet. Skulle dette funke, måtte man ha et øre utenfor banen. Litt freidig tok bandet kontakt med produsent Arne Aasland i Sounderground Studio som kicket på ideen. Dermed var reisverket til Vonheim på plass! Navnet er tatt fra bandets første møtested, forsamlingshuset Vonheim på Flø i Møre og Romsdal. Bandet ga ut debutalbumet Lift Your Head i januar 2015.

Vår anmelder ga debuten en solid 7/10, og skrev blant annet:

«Etter åtte låter sitter man igjen med en kort, men solid opplevelse av norsk rock. For selv om Vonheims første plate er trygg og lite grensesprengende, så leveres det såpass kvalitet både i form av gjennomgående gode riff, og en mektig, samt ren vokal, at jeg gjerne tar imot mer. Debuten lift your head viser et stort potensial som definitivt gjør norsk rock mer spennende å følge i 2015.»

Og på bandets nye singel kommer det vi etterlyste på debuten! En visuell karamell av en video følger singelen ’In the deep’, og låta gir en smak av hvilken musikalsk retning bandet er på vei inn i. Vonheim har gjort endringer i besetningen det siste året, men består fortsatt av musikere som ofte fungerer som bakmenn for andre artister. Besetningen er: Erlend Vesteraas, Ståle Gilberg, Lars Even Tørressen og Kjetil Gilberg.

Vonheim jobber nå med sitt andre album og vil slippe flere singler over sommeren.