«Lie» er andre singel ut fra Ane Bjerkans debutplate som utgis i september på Pisco Records. Sammen med bandet sitt har hun jobbet de siste årene med å finne en sonisk verden med piano, luftige trommer, minimalistiske synther og stryk.

Fortell litt mer om låta og plata?

- Lie er spilt inn på Ocean Sound på Giske, med Kenneth Ishak på bass og gitar. Dette er den eneste låta fra plata som har "vanlig" gitar og bass, mens de resterende låtene er mer pianobaserte og melankolske. Jeg håper plata skal bli soundtracket til den romantiske delen av din vinterdepresjon 2017/2018.


Fortell litt om musikkvideoen?

- Egentlig har jeg nok lyst til å se verden rundt meg som et lyst sted, men siden det er umulig, føles det noen ganger ut som jeg ser bare på et lite lysende fnugg i vinden og lar det bli så stort at det fyller hele livsanskuelsen. Derfor synes vi det var morsomt å putte låta i video-konteksten av et tivoli. Videoen er laget av Daniel Arntzen og jeg tror jeg nesten lo kjeven ut av ledd når vi laget den.


Hva er planene fremover?

- Neste helg spiller vi på Musikkfest i Oslo, på scenen som heter Uhørt. Der spiller også bla. Tuvaband, som jeg gleder meg til å sjekke ut. Helga etter spiller vi for første gang med fullt band i Trondheim, på en nydelig festival som heter Ladehammerfestivalen. I forbindelse med plateslippet legger vi ut på en langstrakt turné i høst.

Du spiller også i bandet Østfrost, som vi i musikknyheter.no har omtalt tidligere. Hva skjer med Østfrost for tida?

- Vi har hatt en liten tenkepause, men fortsetter å lage musikk. Jeg tror det kommer til å komme noe magisk musikk fra oss når vi finner fokus. Hvis det er mulig kommer jeg aldri til å slutte å spille med Håkon (fele/gitar). Håper vi havner på samme eldrehjem, så vi kan lage låter og spille kinasjakk der.

Forsidefoto: Daniel Arntzen