Påskeaften gikk årets Record Store Day av stabelen, med tonnevis av eksklusive titler solgt i svært limiterte opplag. En av årets mest ettertraktede utgivelser var Bruce Springsteens EP American Beauty, som kun ble gitt ut i 7500 eksemplarer.

Fikk man ikke tak i en av sjeldenhetene er det likevel ingen grunn til fortvilelse, hele EP-en er nå også sluppet digitalt for alle som vil ha. American Beauty består av fire låter som ikke fikk plass på Springsteens nyeste album High Hopes, og The Boss uttalte selv til bladet Rolling Stone om låtene at: - Det er bare god musikk som ikke fikk plass på denne platen og bare lå der. Jeg tenkte det var en god anledning for å støtte platebutikker (...) og å få ut litt ny musikk samtidig.

Og at det er like høy kvalitet over disse låtene som det som er med på High Hopes er helt tydelig. EP-en åpner med tittelsporet American Beauty, en country-inspirert folkrock-låt hvor Springsteen eksperimenterer mer med stemmen sin enn man vanligvis er vant til. Noe uvant ved de første gjennomlyttingene, men virkningsfullt og spennende når man bare kommer over tanken at “det høres litt ut som om han har vondt”. En låt som med sitt enorme og fyldige E-Street- sound nok gjør seg svært godt live med fullt band.

I fin kontrast til tittelssporets grandiose arrangement er låt nummer to, Mary Mary, en nedtonet rytmisk med strykere og fine bakgrunnsvokaler. En søt liten pause før det hele igjen braker løs på Hurry Up Sundown; en ultra-tradisjonell Springsteen- låt med fengende og åndeløst driv. Av alle låtene er nok dette den som føles mest som en låt som faktisk kunne vært med på hovedskiva, men også siste låt ut, balladen Hey Blue Eyes føles mer som et albumspor enn en B-side eller EP-materiell. Den gjennomgående høye kvaliteten på alt Springsteen pøser ut kan få en til å lure på hvor mange skatter som muligens ligger og støver ned etter hvert albums låt-sortering, og slike EP-er er en fin måte for Springsteen til å få delt låter som til tross for at de ikke fikk plass på albumene likevel holder en standard som går det meste annet som slippes av musikk en høy gang.