Owen Pallett blir i biografien på allmusic omtalt som «the go-to violinist for other artists and an avid remixer». Han valgte likevel å satse på en solokarriere, først under navnet Final Fantasy, som han senere droppet for å unngå forveksling med videospillet med samme navn. In Conflict er den andre plata Pallett utgir i eget navn.

Palletts komposisjoner er energiske og tidvis overlesset. Synth og strykere (og en og annen messingblåser) både utfyller og overlapper hverandre. Lytteren stanger tidvis i lydveggen, men i blant oppstår enkelte åpninger som gir plass til den gode melodien. Både tittellåta og Song For Five & Six tar utgangspunkt i et fengende synthtema, som blir gjentatt i ulike variasjoner. Her er dessuten instrumentene mer jevnt fordelt utover låtene. De øvrige elleve sporene er vanskelige å få tak i. De mangler i stor grad melodivrien som setter seg i øret. Energi og virtuositet kompenserer ikke for dette.

Den noe falmete gitarguden Yngwie Malmsteen har filosofert over nettopp denne problemstillingen. Han får siste ord i anmeldelsen: