The Hot Sprockets fra Irland har brukt tid på å bygge seg opp et navn, skaffe seg trofaste fans og utvikle sitt eget uttrykk. I 2008 ga de ut EP-en Country Dirt og i 2011 kom debutalbumet, Honey Skippin´. De siste årene har de turnert heftig, spilt supportjobber for blant annet The Strypes, laget underholdende videoer og etterhvert blitt et attraktivt band for både musikkpressen og lyttere.

Det er derfor litt forventninger til oppfølgeren, Brother Nature. Hvor mye har de utviklet seg siden sist? Hvor gode er de egentlig? Det er liten tvil om at The Hot Sprockets har tatt store steg siden forrige utgivelse. De har blitt mer samspilte, skaffet seg større variasjon i uttrykket og laget bedre og mer jevnere låter. Det er mindre snev av country og mer av rock og blues denne gangen. Det svinger og bandet uttrykker en spilleglede som smitter. The Hot Sprockets er utadvendte og har blikket vendt forover - mot publikum. I tillegg til jevnt over bedre låter, er produksjonen på Brother Nature mer gjennomarbeida enn på forgjengeren. Det får i større grad frem bandets energi og musikernes tette samarbeid.

Første halvdel av albumet er forrykende med den ene strålende rockelåta etter den andre. Nesten så du må hive etter pusten, aller best eksemplifisert i hiten Soul Brother (sjekk den geniale videoen under) og Shake Me Off. The Hot Sprockets roer det litt i den vakre og sjarmerende Homeslice, før siste halvdel byr på låter som varierer i intensitet og kvalitet. Det er tøft og oppbyggende i Heavy On My Mind med et glimrende fløytespill, akustisk og behagelig i Lay Me Down og instrumentalt og filmmatisk i El Toro.

I Show Me The Weight henter The Hot Sprockets frem de sinte garasjerockerne i seg, og i Women & Chile, et av bandets aller sterkeste spor, er det soulbrødrene som herjer. For en låt!

Bandet runder av et gjennomført godt album med halv-balladen The Worried Kind og den helakustiske snutten Someday. Forventingene er innfridd. The Hot Sprockets kan rulle videre, forhåpentligvis snart innom Norge.
Bandets hjemmeside her.