Hvis New York er en smeltedigel av ulike kulturer, så er Politricks er smeltedigel av ulike sjangre og musikalske preferanser kokt ned i et mektig lydbilde. Der debuten Chiaroscuro var mer lavmælt og typisk Bright Eyes og Sufjan Stevens inspirert, høres det nå bokstavelig talt ut som nettopp ett orkester i forhold.

For herr Einar har også innlemmet resten av gruppa i det nye bandnavnet Einar Stray Orchestra. Der man har Ofelia Østrem Ossum(cello/vokal), Simen Aasen(bass/vokal), Lars Fremmerlid(trommer/vokal), Åsa Ree(fiolin/vokal), og Einar Stray selv på gitar, piano og vokal. På 3 år har disse fått et mye mer avansert og voksen(lydmessig) sound, og man kan stadig finne nye bortgjemte elementer for hver gjennomlytting.

Plata er en herlig melodiøs indie-pop opplevelse, med elementer fra post rock. Storslåtte kompisisjoner som kan minne om Sigurd Ros, til leken og svevende pop ala dankse Efterklang. Blandingen av fiolin, gitarer, trommer, og alle vokalene som harmoniserer med hverandre skaper en varm og sterk lytteropplevelse.

Her er det helt enkelt bare å skaffe seg plata og rull den rundt deg som et varm pledd for kalde høstnetter. Politricks tar derimot en liten stund å få fullt under huden. Sterke enkeltstående spor som ”Aleksander”, ”Pockets Full Of Holes”, og ”Envelope” er potensielle snarveier for en kresne ører, men det anbefales å lytte til hele albumet fra start til slutt. Om og om igjen. Det er bare å se frem til hva denne gjengen kan skape fremover, for er det masse potensial.Einar Stray Orchestra kan oppleves mye fremover live, og første anledning er på Blæst i Trondheim 5. September eller i Oslo på Crossroad Club førstkommende lørdag, 6. September.Hør hele albumet i Wimp