Torgeir Waldemar ga i november 2012 ut sin debut-EP, Take me Home, på Astma Records. To år etter kommer nå endelig det selvtitulerte fullengde-albumet Torgeir Waldemar på Vestkyst Records.

Ventetiden har vært lang og forventningene høye, spesielt etter at singelen Streets kom ut 22 august 2014. Nå er det ikke bare Torgeir Waldemar med sin karakteristiske stemme og kassegitar lenger. For med på plata har han backing av fullt band. Og det var ikke noen skuffelse, herregud for en nydelig plate.

Allerede på introen på første sang, Across the river, skjønner du at her er det noe storartet på gang. Låten innledes med orgel og pedal steel-gitar som hovedinstrument, mørkt og dypt. Litt etter to minutter ut i låten kommer overgangen til vakkert gitarspill og Waldemars varme vokal. Den bygges opp, så kommer koret ( og gåsehuden ) på refrenget. Og det er bare å lene seg tilbake, og sette livet på pause.

Albumet fortsetter med låten, Flowers, en enkel men rørende duett med Ida Jenshus. Der får du gitar, munnspill og nydelig samstemt sang i skjønn forening .
Sånn fortsetter sangene å overlappe hverandre en etter en. Fra enkel sang og gitarspill til omtrent direkte bønnesanger. Og det er så vakkert!


Det er ikke en plate folk flest setter på før en tur på byen, men den er ikke bare for folk flest. Den er også for de som vill ha det ekte, det jordnære, det såre, det mektige, det sterke og det rogivende. Alt det, i en symbiose, med en følelse av norsk ekthet og lyden fra amerikansk folketradisjon.
Med en touch av gospel, sanger inspirert av både negro spirituals og amerikansk folkemusikk og et storslagent organisk sound, er alt komplett.

At innspillingen foregikk i i Maridalens kirke i Oslo, forgyller også plata enda et hakk med den vakre sakrale lyden.
Med seg på albumet har Waldemar, som selv spiller gitar, bass og orgel; Ida Jenshus på orgel, munnspill og kor, Anders Møller på perkusjon, Øyvind Blomstrøm på pedal steel, Trond Mjøen på gitar, Johan Daniel Henriksen, kor og Janne Hea Svebakken, kor. Sammen skaper de magi!

Anbefaler alle til å senke skuldrene, lene seg tilbake en stund å høre på Torgeir Waldemar-plata. Da kan jeg love oppmerksomt nærvær!


Torgeir Waldemar på Facebook
Torgeir Waldemar på Spotify