Med flere overbevisende opptredener på Norges største festivaler som Hove og Slottsfjell i løpet av sommeren, har Stavanger-baserte Slutface opparbeidet seg status som et energisk liveband. Med ros fra flere a landet største aviser, var det bare et spørsmål om tid før det ble snakk om studiotid for Stavanger-bandet. Etter å ha tilbrakt ett par måneder i studio, er tiden endelig kommet for bandets første EP.

Som nevnt tidligere er det først og fremst i livesammenheng Slutface har skapt seg et navn. Undertegnede fryktet derfor at noe av denne energien og spillegleden ville gå tapt i albumformat. Det tar imidlertid ikke lang tid før man raskt forstår at frykten var fullstendig uten grunn.

We’re Just OK er som å sette seg inn i en tidsmaskin, og legge ut på en enestående tidsreise gjennom punkens historie og høydepunkter. Musikalsk sett høres We’re Just OK ut som om den kunne blitt utgitt i samme tidsepoke som legendariske grupper som the Clash og Ramones slapp sine banebrytende album som mer enn noe annet bidro til å forme sjangeren punk. Kill’ Em With Kindness får æren av å åpne festen med et drønn; denne kunne like godt vært utgitt under ska-bølgens storhetstid og gir assosiasjoner til The Aller Værste!. Singelen Angsthar fått noe spilletid på flere nasjonale radiostasjoner allerede; man kan umiddelbart trekke paralleller til Blondie og Debbie Harry under storhetstiden. Også moderne grupper, som Paramore, er verdt å trekke frem som inspirasjonskilde. Det er i sammenhenger som dette at bandets udiskutable frontfigur Haley Shea slipper seg fullstendig løs og får vist sine vokalegenskaper for alt det er verdt. Bad Party er, til tross for tittelen, alt annet enn en festbrems. Med et bassriff som tatt fra New Wave-perioden, utvikler Bad Party seg ironisk nok til en garanti for å løfte stemningen på enhver fest. Påfølgende spor, Skinny White Bitches, viser for øvrig en noe oversett melodiøs side fra bandet, og gir noe variasjon etter tre høyenergiske låter. Cruel når kanskje ikke opp til de fire foregående sangene kvalitetsmessig, men blir en verdig avslutning til å runde av en energibombe av en utgivelse.

Man kan lett kritisere bandet for deres åpenbare musikalske referanser, men det spiller ingen rolle i denne sammenhengen; Slutface har så avgjort et eget uttrykk som kommer til sin fulle rett. Til tross for en relativt kort lengde på mindre enn 20 minutter, overbeviser Slutface stort på denne korte tiden EP-en varer. We’re Just OK er en fantastisk oppvisning fra et band på høygir, som overbeviser om at de har mye spennende på lager. Stavanger-bandet har sendt inn en god søknad om å etablere seg i det norske musikkmiljøet, og sikter skyhøyt mot å møte et større publikum med en av platehøsten 2014s sterkeste norske utgivelser så langt.