Fem år har gått siden Dan Kristoffersens debutplate It’s Cold Outside kom ut. På den platen bidro både medlemmer fra Jaga Jazzist og Lillebjørn Nilsen og Dan Kristoffersen skapte en blanding av melankoli og tristhet som fikk flere gode anmeldelser. I høst fulgte artisten fra Kvinesdal (bosatt i Bærum) opp debututgivelsen, og med platen Velkommen har Dan Kristoffersen tatt det modige steget og byttet ut sine engelskspråklige låter til det å synge på morsmålet.

Umiddelbart virker det dog ikke til å skremme Dan Kristoffersen, for med backinghjelp av personer som spiller med blant andre Moddi og Casa Murilo, samt familiemedlemmer, lages det flere gode låter med en blanding av folkrock, americana og alternativ rock, og som på debutplaten overbeviser Dan fortsatt med en god stemme med et stort spekter, som det fortsatt er veldig behagelig å lytte til.

Litt synd er det da at hans tekster dessverre ikke helt slår an hos undertegnede denne gangen. Her er Dan Kristoffersen nemlig veldig personlig og synger meget direkte og hengivent om sin religiøse overbevisning, og for personer som ikke har fått noen religiøse kall over seg så blir låter som blant andre Du Og Jeg, Gud, Alt Jeg Har og Når Jeg Dør i meste laget. Derimot slår låtene Si Meg Hvem Jeg Er, Vis Meg og tittelsporet Velkommen bedre an, og sammen med et veldig flott cover av platen (som det også var på debutplaten) står dem igjen som åpenbare høydepunkter på denne utgivelsen.


Hør Si Meg Hvem Jeg Er på Soundcloud

Dan Kristoffersen på facebook