Ohio-bandet The Sidekicks har gått gjennom det som nærmest må regnes som en utenkelig utvikling av sitt musikalske uttrykk fra da bandet debuterte tilbake i 2007 med platen So Long, Soggy Dog til årets utgivelse, bandets fjerde studioplate, Runners In The Nerved World. Fra å være et punkband i begynnelsen av sin karriere, med referanser til den amerikanske glad-/lett-punken som herjet i begynnelsen av århundrets første tiår, til nå å være nærmest en naturlig forlenging av Band of Horses fra sin Cease to Begin-periode ispedd store deler av både The Shins og Built to Spill.

Alt dette gjør sitt til at Runners In The Nerved World har blitt til et veldig hyggelig bekjentskap, som ikke bare viser The Sidekicks fra en meget god side, noe som for øvrig er hovedsaklig og viktigst nok, men som også har gjort at man ønsker å høre på Band of Horses igjen (selv med sine seneste småbegredelige utgivelser). For likheten er tidvis så stor, selv vokalen til Steve Ciolak kan minne om Ben Bridwells karakteristiske stemme, men samtidig tenker man aldri at The Sidekicks prøver å kopiere nevnte band. I stedet viser denne platen heller et band som har funnet et nytt uttrykk som virkelig kler dem, samtidig som dem har maktet å levere en plate stappfull av gode låter.

For det er nemlig låtene som er den største styrken på denne utgivelsen. Fra starten med Hell Is Warm og Everything In Twos, via favoritten, den nydelige Jesus Christ Supermalls, midtøyeblikket Deer, til avslutningsduoen Spinning Seat og All Things Run. I tillegg til mange andre perler, som blant annet låten med den fantastisk tittelen Summer Brings You Closer To Satan, gjør alle sitt til at Runners In The Nerved World og The Sidekicks bør være en plate og et band man sjekker opp, spesielt om man ønsker å mimre tilbake til 2007 og tiden med blant annet allerede nevnte Cease to Begin samt The Shins-utgivelsen Wincing The Night Away.
The Sidekicks på nett