Stemmingen i albumet settes umiddelbart. »Lovedrunkjam» fyller oppbyggende ørene med herlige tromme loops og synth ala araabMUZIK. Når vokalist Vilde Nupen kommer blir det straks enda mer interessant. Definitivt en særegen sound og et spennende lydbilde er den første reaksjonen man sitter igjen med.

Norske Sgrow(sgrō) er en duo bestående av Vilde Nupen på vokal og Kristoffer Lislegaard på synth, gitar. Der vokal bakes inn i trommemaskiner og samples. Resultatet er en miks av synth-pop, og eksperimentell klubbmusikk. »Unearthly» er et eksempel hvor man får en følelse av fengende pop i starten, og hele låten utvikler seg i et orgasmisk elektronisk univers. Til tider dronete, maskinelt, urolig og kjølig, men vokalen kommer stadig tilbake gir musikken en varm sjarme og identitet. Sjangerreferansene er mange, og inspirasjonskildene er utvilsomt også flere. Man hører alt fra Björk til Burial mellom lagene.

Etter hvert som man lar albumet Terrors and Ecstasies vokse på seg, er det de små detaljene i bakgrunnen man legger merke til. En masse sampling og lydopptak gir låtene en masse knitring, klimpring, klukking som skaper noe helt spesielt hos lytteren. Eksempelvis på »2210» der det høres nærmest ut som noen heller isbiter i ett halvtomt vannglass i bakgrunnen. Det er helt åpenbart at herr Lislegaard har tatt seg god tid med å komponere alle disse ulike lydene sammen i det som nærmest er som et musikalsk kunstverk.

De gode opplevelsene kommer på løpende bånd på dette albumet, og det er nok av titler å trekke frem. Som blant annet »Spotless», »Closing Inn», »We Were Young(Now We’re Something Else». Unn deg en lytteropplevelse av de sjeldne. Krever mye gjennomlytting før det sitter, men er uten tvil verdt det. Sgrow leverer noe typisk «unorsk» med høy internasjonal kvalitet.

PS! Sgrow spiller 22:30 på Uhørt 4.3, og de har også realeasekonsert 20.3 på Jaeger.


Sgrow sin hjemmeside