Hjerteslag har i løpet av de to siste årene jobbet mot å snekre ferdig debutplata Møhlenpris Motell. Etter opptredener på Øyafestivalen, Bylarm og deltakelse i Urørt er de i ferd med å skape seg et respektert navn i bransjen og er blant bandene det er knyttet solide forventninger til i tiden som kommer.

Plata åpner med et fengende gitarriff i form av låta TV-spill og etter 2 minutter og 58 sekunder er stilen og standarden satt. Det er punkete, pompøs poprock med bergenservokal som formidler hverdagsskildringer fra gata. Da er det lett å sammenligne med John Olav Nilsen & Gjengen.

Det varierer godt nok mellom sjangrer og stil gjennom plata til at man er sulten på mer hele veien. Tempoet svinger og melodiøs lystighet er absolutt til stede på tross av mye dyster tematikk i tekstene.

Hjertebank er på sitt beste når de tar for seg sitt melankolske syn på kjærlighetstemaet med munter popmelodi på Sammen alene. For selv om Hjertebank er bra når de spiller punk som er rett på sak, treffer de best når de mykner opp litt. Det gjøres på Linedanserinne, en nydelig, rå og ekte ballade som sender en til drømmeland. Likevel er det dårlig tid til å blunde da undergrund litt for tidlig kickstarter det hele igjen med en av platas svakere låter. Papirsvaner har lenge gått sin gang på P3, men stikker seg ikke ut som noen umiddelbar hit på plata. Det er deilig at kvaliteten stort sett holdes oppe selv om det varieres litt i sjanger og stil, hvilket gir en god grunn til å sjekke ut hele plata fremfor å nøye seg med «hitene».

Siden bandet startet i 2013 har de gitt ut flere enkeltlåter som har gjort sitt for hvilke forventninger man har til plata. Disse er med Møhlenpris Motell innfridd og kan godt gi samme friske pust til norsk musikk som John Olav Nilsen & Gjengen’s for sant til å være godt gjorde i 2009.

Mer er det så absolutt å si om den saken, men i denne omgang følger jeg heller spent med på fortsettelsen.Hjerteslag kan oppleves på Parkteateret 7. Mai.