Det er hele fem år siden White Noise Sound ga ut den kritikerroste debuten på California-labelen Alive Records, som kan skryte av å ha blant annet The Black Keys, Beachwood Sparks og Iggy Pop og James Williamson i katalogen. Oppfølgeren, Like A Pyramid Of Fire, utgis på Rocket Girl Records og viser igjen at bandet kan sine saker.

White Noise Sound er helt klart mest interessant når musikerne videreutvikler det atmosfæriske lydbildet som kjennetegner bandet. Det er i låter hvor musikerne bretter ut en sonisk vegg av gitarer og tangenter, suggerende basspill, pulserende rytme og delvis hviskende vokal, at de er aller best.

Når låtene er melodiøse og har en groove og en kraft i seg, er det nærmest umulig som lytter å ikke la seg trekke inn i bandets psykedeliske univers. Det hele er i tillegg produsert og stødig levert av Phil Kieran og Cian Ciaran (Super Furry Animals).

Albumet inneholder åtte spor fordelt på rundt 40 minutter og setter standarden med den glimrende åpningen, Heavy Echo. Høydepunktene videre utover Like A Pyramid Of Fire, er All You Need, Red Light og Do It Again, sanger hvor bass, synth- og gitarriff er de bærende elementene. Så er også den litt skeive balladen, Step Into The Light, verdt å fremheve.

Det er her, på slike låter, at White Noise Sounds potensial i mye større grad kommer frem, enn i låter som Can´t You See It og Feel It, hvor det eksperimentelle ser ut til å ha tatt overhånd. Slike låter blir mer forstyrrende, i en ellers god utgivelse, enn noen som tilfører helheten en ekstra dimensjon.

Det bør uansett ikke gå like lenge til neste utgivelse fra waliserne.




Bandets hjemmeside her