To år etter debutalbumet, A Wolf In Preacher´s Clothes, følger Jon DeRosa opp med mer spirituelle Black Halo på Rocket Girl Records.

Tidlig i 2014 pakket musikeren kofferten og flyttet fra Brooklyn til Los Angeles for å bli inspirert til å skrive nye låter. Inspirasjonen søkte han i nye landskap, spesielt rundt Joshua Tree, noe som har preget låtskrivingen til hans nye utgivelse.

DeRosa har en dyb og sterk stemme som helt klart er et bærende element i musikken hans. Rundt vokalen er det pene arrangement med strykere og tangenter, og DeRosa og co blander på en fin måte 50-talls crooner-stil med 60-tallets mer søte popballader. Albumet er produsert av DeRosas samarbeidspartner over flere år, Charles Newman (The Magnetic Fields, Soko).

Førstesingelen, Coyotes, som slippes på verdensbasis i slutten av april, har et nydelig gitarspill i kombinasjon med DeRosas gode vokal, men artisten viser bedre låtskriverkompetanse i sanger som Fool´s Razor, Knock Once og You´re Still Haunting Me. Her slipper han seg mer løs, klarer å steppe ut av balladeformatet som i stor grad dominerer Black Halo.

Utfordringen totalt sett for DeRosa er likevel at han ikke utfordrer nok. Det har en tendens til å bli småpent litt for ofte, og artisten kunne med fordel prøvd å utforske mer av den spirituelle fascinasjonen han hevder å ha oppdaget i de nye omgivelsene som han oppsøkte i låtskriverprosessen.

Artistens hjemmeside her